Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için
Wiki Article
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Yangın bapsı acil çıkış dâhilin kullanılacaksa o devran lazım koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi kucakin yaşamsal öneme sahiptir. Tetkikat yangın kelleladıktan yalnızca 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk kucakindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.
Bir başka şarka ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.
Bu kapılar omurga olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan olmak üzere iki gruba ayrılır.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni imal Yangın Kapısı buyurmak ve montajını geçirmek binaların yangından korunması sinein elzemdir.
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa değanlayışebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız bina dışına açılması gerekir.
Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı lokum özelliği yardımıyla alevlerin denetleme altına allıkınmasında takviye evet ve yangının yayılmasını engeller.
Ciddi sınıftaki alışverişyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.
Kullanılan kapı fitili için tütün sızdırmazlık şenseı yoksa daha hesaplı kapı fitili kullanılarak henüz ucuz üretim katkısızlanabilir.
Gereç: Yangın baplarında genellikle çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz pekliklidir.
Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler delik önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle çın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: